ENSCHEDE - FC Twente houdt zicht op de groepsfase van de Champions League nadat de ploeg van trainer Robert de Pauw dinsdagavond gelijk speelde tegen Benfica. De return in Lissabon is over een week.

Tijdens het play-offs duel in de Grolsch Veste was Benfica in de eerste helft de betere ploeg en kwam via een knappe goal van Beatriz Camerao na een kwartier op voorsprong. Vijf minuten voor de rust werd het evenwicht hersteld door Fenna Kalma die op aangeven van Bente Jansen voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft was het FC Twente dat Benfica steeds meer terug drong, maar de echte grote kansen bleven uit,. De Portugezen werden in de tegenstoot nog een aantal malen gevaarlijk, maar keepster Daphne van Domselaar hield haar ploeg in de wedstrijd (1-1).