ENSCHEDE - Het zag er al naar uit, en wij weten inmiddels bijna zeker dat de spanning om de titel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tot de laatste speeldag in stand blijft. Waar PSV vorige week de koppositie overnam daar werden zij zondag verslagen door FC Twente, vanaf nu de nieuwe koploper. Neem daarin mee dat Ajax in punten gelijk is gekomen met PSV op slechts een punt achterstand van de Tukkers en het is duidelijk hoe groot de spanning is.


Een terechte zege voor de ploeg van Tommy Stroot dat zeer fel begon en het initiatief nam. Toch bleven de echte kansen achterwege en kwamen de meeste doelpogingen voornamelijk van schoten uit de tweede lijn. Terwijl FC Twente het balbezit heeft valt vanuit het niets de treffer aan de andere kant als een bal blijft hangen in de zestien en voor de voeten valt van Naomi Pattiwael. Toch herstelt de thuisploeg zich snel met kansen voor Suzanne Giesen en Fenna Kalma en nog voor de rust valt de gelijkmaker via Renate Jansen. De aanvoerster doet dat fraai door vanuit een corner Sari van Veenendaal te verrassen.

Na de rust gaat FC Twente op zoek naar meer met de voortdurend sleurende Anna-Lena Stolze in een hoofdrol. PSV breekt er af en toe weliswaar uit, maar keepster Daphna van Domselaar staat paraat met een tweetal goede reddingen. In de 73e minuut komt de thuisploeg dan op voorsprong als Rieke Dieckmann vanaf rand zestien via de binnenkant van de paal uithaalt. Men komt daarna nog eenmaal goed weg als invalster Bente Jansen een inzet van de lijn keert, maar blijft vervolgens geconcentreerd op de been.

FC Twente - PSV 2-1 (1-1)
35. Pattiwael 0-1
40. R. Jansen 1-1
73. Dieckmann 2-1