ENSCHEDE - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben FC Twente en ADO Den Haag zondagmiddag voor een waar spektakelstuk gezorgd. In een doelpuntrijk duel deelden beide ploegen de punten (4-4).

In een al enerverende eerste helft ging het voortdurend op en neer. Fenna Kalma opende na tien minuten de score vanaf de strafschopstip, maar vijf minuten later maakte Jolina Amani namens de gasten gelijk. Vervolgens was het ADO dat op voorsprong kwam via Liz Rijsbergen, maar door toedoen van Ella Peddemors ging men toch met een gelijke stand rusten.

In een minstens net zo spectaculaire tweede helft leek regerend landskampioen FC Twente het duel te beslissen. Doelpunten van Kayleigh van Dooren en opnieuw Kalma brachten de marge op twee. ADO Den Haag toonde echter veerkracht. Kayran Nelemans zorgde voor de aansluiting en een minuut voor tijd bepaalde Rijsbergen met haar tweede de eindstand op 4-4.