LUSAIL - Het is het Nederlands Elftal niet gelukt de halve finale van het WK in Qatar te bereiken. Na een zinderende kwartfinale, waarin Oranje ondanks een 0-2 achterstand een verlenging wist af te dwingen, bleek Argentinië van de strafschopstip scherper.

Oranje en Argentinië hielden hun kruid lang droog. De Argentijnen gunden Oranje de bal en groeven zich in op hun eigen helft. Risicoloos tikte Nederland de bal rond,waardoor er vrijwel niks gebeurde. Messi had één keer hoog over geschoten, voor hij met een fraaie steekpass de openingstreffer van Molina inleidde. Er kwam nu meer pit in het duel, al leverde dat vooral opstootjes en kaarten op mede door het warrige fluiten van arbiter Mateu

Nederland kreeg na enkele aanvallende wissels meer vat op de wedstrijd maar in de buurt van een goal kwam het niet. Argentinië verdedigde met hand en tand de voorsprong en leek de buit binnen te hebben na een rake strafschop van Messi na overtreding van Dumfries. Op miraculeuze wijze kwam Nederland echter langszij. Weghorst kopte op aangeven van Berghuis plots de aansluitingstreffer binnen en in een heet slot maakte hij in de laatste minuut van de reguliere speeltijd gelijk na een slim genomen vrije trap van Koopmeiners. In de meeslepende verlenging bleef het, met aan het eind nog een Argentijnse bal op de paal, 2-2.Van Dijk en Berghuis zagen hun strafschop gekeerd worden, Fernández schoot naast namens de Argentijnen, maar Lautaro Martinez schoot de beslissende binnen waardoor Argentinië dinsdag het in de halve finale tegen Kroatië opneemt.

Nederland - Argentinië 2-2 (0-1)
35. Nuhuel Molina 0-1
73. Lionel Messi (pen.) 0-2
83. Wout Weghorst 1-2
90+11. Wout Weghorst 2-2

Argentinië w.n.s. 3-4