ENSCHEDE - De eerste namen voor de vijfde editie van het Twentse festival Tuckerville zijn vandaag door de organisatie bekendgemaakt. Het festival verwelkomt onder andere Bökkers, BLØF, Young Gun Silver Fox, Tim Knol & The Wandering Hearts en nog velen anderen op het festival. Initiatiefnemer Ilse DeLange, die dit jaar viert dat ze al 25 jaar in het vak zit, is traditiegetrouw ook weer van de partij. Ook zijn er een aantal feestelijke toevoegingen voor het festivalterrein aangekondigd. Tuckerville vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 september 2023. Op dinsdag 28 februari 2023 gaan er een beperkt aantal voordelige Early Bird Dagtickets te koop samen met het Dagticket – Junior en het VIP-arrangement.

Programma


Met een veelzijdig programma, verspreid over drie podia en verschillende knusse area's, richt Tuckerville zich op het beste wat de hedendaagse popmuziek te bieden heeft, doorvlochten met invloeden van country, folk, roots en Americana. Het kloppende hart van het festival is de Mainstage waar dit jaar niemand minder dan Gavin James, Young Gun Silver Fox en BLØF ongetwijfeld het publiek weer zullen inpakken met hun grootste hits en zomerse muziek. Maar ook voor opkomende (inter)nationale acts is op Tuckerville ruim plaats. In The Barn– een podium in de stijl van een Amerikaanse hooischuur – staan artiesten als Ida Mae, Sarah Jarosz, en Joshua Ray Walker. En dat is zeker nog niet alles, ook op The Creek betreden dit jaar weer de beste, door country- en Americana-geïnspireerde, artiesten het podium. De optredens van Rowwen Hèze, Elephant en vele anderen beloven alvast onmiskenbare hoogtepunten te worden. Wie daarna nog even helemaal uit zijn dak wil gaan, kan terecht in de Nozem Eagle Bar, om vervolgens weg te dromen bij de mooiste akoestische kampvuursessies die ook dit jaar weer door verschillende artiesten verzorgd zullen worden op het Tuckerville-strand.

Feestelijke toevoegingen aan festivalterrein vanwege vijfjarig jubileum


Ook bij de aankleding van het festivalterrein en de randprogrammering wordt dit jaar extra uitgepakt in het teken van de vijfde editie van het festival. Nieuw is de Tuckerville Fancy Fair, een échte countrymarkt waar bezoekers van alle leeftijden zich kunnen uitleven bij de leukste thematische kraampjes. Daarnaast wordt het Kidsville-programma uitgebreid, zodat de jongere Tuckerville-bezoekers weer kunnen rekenen op een dag lang plezier. Tot slot nodigt het festival haar bezoekers dit jaar uit bij een feestelijke cursus linedancing.

Actie Early Bird Dagtickets


Wie jarig is trakteert! Daarom biedt Tuckerville dit jaar een beperkt aantal voordelige Early Bird Dagtickets aan, die vanaf dinsdag 28 februari, 10:00 's ochtends in de verkoop gaan. Deze tickets zijn beperkt beschikbaar en op = op. De Early Bird Dagtickets en de overige tickets zijn te koop via www.tuckerville.nl.

Ilse DeLange


De directeur van het festival is zangeres Ilse DeLange, die zelf opgroeide in Twente. Haar wens om hier een groots muziekfestival op te richten werd in 2017 werkelijkheid. Hierbij heeft ze zich laten inspireren door de sferen van de Amerikaanse southern states en muziekstad Nashville. Inmiddels is Tuckerville een vast begrip in Twente. Naast dat DeLange betrokken is bij de muzikale invulling van Tuckerville, zal ze hier ook zelf het podium betreden.

Bekijk het volledige programma van Tuckerville 2023 op de website.